abril 2020 / ENTREVISTA

Entrevista a

Lledó Cubedo

Tinc vint-i-tres anys. Vaig nàixer a Castelló de la Plana i vaig vindre a Barcelona per estudiar Ciències Polítiques, de la qual ja sóc graduada. Actualment faig tercer de Dret, que compagino amb la Secretaria General d’UNSA Barcelona i el càrrec de Secretària Tècnica d’Associacions. Allò que més m’agrada? No tenir temps i buscar-lo per aprendre.

1.Què és el Secretariat Tècnic i quin paper hi tens tu com a Secretària Tècnica d’Associacions?Quines funcions exerceix aquest òrgan a la UPF?

“El Secretariat Tècnic és l’òrgan administratiu del Consell d’Estudiants de la Universitat. Està format per quatre membres, tres escollits pels Espais Oberts i el quart escollit per les Associacions. Aquest any hem tingut la sort que cada campus hi té un representant. La nostra funció consisteix en gestionar i dinamitzar l’activitat del Consell d’Estudiants i fer d’enllaç amb la Coordinadora General i el SACU.”

2.Què et va motivar a presentar-te pel càrrec?Va ser una decisió premeditada?

“No, de fet va ser una decisió del moment, i va sortir bé! El càrrec ha estat una oportunitat per entendre el funcionament del Consell d’Estudiants i per descobrir tot aquest món i les persones que en formen part. Personalment, ha estat una experiència molt interessant en la que he après moltíssim.”

3.Quins efectes tangibles té la vostra feina per les associacions de la UPF?I pels estudiants?

“Participem a l’organització d’esdeveniments com la Festa Major, com també a la fira d’associacions. Allà, tothom que entra a la UPF o que ja hi és, té l’oportunitat de conèixer l’important teixit que formen aquestes. Per altra banda, també ens encarreguem de resoldre les preguntes que els alumnes ens plantegen i de vegades de mediar entre alumnes i professorat si sorgeixen conflictes.”

4.Quines iniciatives té en marxa el Secretariat Tècnic actualment?

“Diguem que les iniciatives recents han quedat estancades per causa del Coronavirus. Teníem activitats en marxa, com ara una tercera fira d’associacions o un mercat d’objectes perduts. La nostra idea era fer-ho al Campus Mar o Poblenou per fer-nos-hi més presents. El de Ciutadella concentra moltes de les activitats i volem que la nostra presència s’estengui als altres campus.”

5.Des de la teva perspectiva com a Secretària Tècnica d’Associacions, com has viscut l’aturada de l’activitat?

“L’activitat per nosaltres continua. Arran de la situació hem rebut algunes sol·licituds d’estudiants que havien tingut problemes amb professors i les estem atenent. Aviat ens reunirem per videoconferència amb el SACU i el Vicerector per coordinar-nos de cara als mesos vinents.”

6.Creus que la UPF està actuant de forma adequada i que s’està adaptant a temps a la situació?

“Considero que hi ha una mica de descontrol en alguns àmbits, tot i que també entenc que la situació ens ha agafat a tots desprevinguts. Tot  i no saber de primera mà la dificultat que suposa pels professors i administratius, des del punt de vista d’un estudiant sí que crec que una mica més de comprensió i flexibilitat aniria bé.”

7.Fins ara, com ha estat la relació entre l’administració i la representació estudiantil, penses que se us ha tingut en compte a l’hora de prendre decisions?

“Personalment trobo que sí. Sense la Coordinadora General i el Secretariat Tècnic no funcionaria res, però nosaltres també som una part essencial i considero que se’ns escolta i se’ns té en compte en tot el que es fa.”

8.Quin rol creus que tindran les associacions un cop la Universitat torni a estar oberta?Consideres que hauria de canviar respecte al que tenien abans de la quarantena?

“Crec que el seu rol és fonamental per tornar a la normalitat de la vida dins la Universitat. La gent  que hi és sap que es fan moltes activitats i s’hi formen bones amistats. Tot i això, sabem que la tornada serà gradual i l’activitat de les associacions també ho haurà de ser per poder reprendre el ritme mantingut fins ara.”

9.Per acabar, què et sembla la idea d’una revista mensual d’opinió a la UPF com la que presentem L’Universitari?

“Jo trobo que tota iniciativa que apropi els estudiants entre ells o que difongui opinió, sempre és bona, i encara més si aconsegueix ser-hi cada mes. Tant de bo funcioni!”

Entrevista realitzada per Martí Rosssell i Anna Peláez

Llegeix més articles...

Rosa Pansida

Quan regalem una flor a algú, sabem que tard o d’hora es pansirà. En el cas de la rosa política de la socialdemocràcia, això no...

Llegir >
L’augment del SMI, a debat

En 5 anys, el Salari Mínim Interprofessional ha augmentat un 47%. El Consell de Ministres ha elevat el SMI a 1.080 € mensuals. És beneficiós...

Llegir >

PORTADA  •  NOSALTRES  •  ARXIU  •  ESCRIU  •  SEGUEIX-NOS!

© Copyright 2020 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde