desembre 2022/ ELS + LLEGITS

Wrapped l'Universitari 2022

Els articles més llegits d'aquest any

Redacció

El 2022 ha estat un any d’èxits per l’Universitari: aquest any hem publicat un total de 49 articles i 9 entrevistes hem arribat a més de 9 mil estudiants. No podem fer res més que agrair-vos-ho enormement. Sou tots i totes vosaltres, els responsables que la revista que dona veu als joves segueixi endavant.

En aquest l’Universitari Wrapped 2022 us portem els 10 articles més llegits d’aquest any! 

Més de 60 estudiants han fet sentir la seva veu a l’Universitari aquest 2022

#1. La presència del transport privat a Barcelona, a debat

Ja al Maig us vam portar un dels versus més exitosos de l’any que segueix essent igual o més polèmic ara que aleshores! Pablo Mur i Bruno Domingo debaten sobre la presència del vehicle privat a Barcelona, les alternatives presents i les seves implicacions urbanístiques.

L’article més llegit d’aquest any de l’Universitari és, doncs, un debat serè sobre polítiques públiques i model de ciutat. Per a que després diguin que als joves no els interessa la política… Rellegeix el debat aquí. 

#2. Els fets de la Mostra d’Associacions a la UPF, a debat

Com a segon article més llegit tenim un altre versus, en aquest cas, un que va aixecar moltes reaccions. Després dels fets succeïts a la Fira d’Associacions de la UPF, Sergi Tura i Albert Aragonès contraposaven visions sobre tolerància i convivència a l’Universitat. 

El tema del debat segueix sent igual d’important ara que abans i els xocs polítics segueixen més presents que mai amb la recent aprovació d’una Llei de Convivència universitària. Recupera la discussió en aquest enllaç.

Imatge de la Mostra d’Associacions a la UPF, 2022

#3.  L’Avaldo, una eina d’avaluació esbiaixada 

Al Juny vam tenir l’article d’actualitat més llegit aquest 2022. En ell, l’Anna Moya, co-presidenta de l’associació Time is Up, denúncia els biaixos de gènere de l’Avaldo, que acaba amb pitjors valoracions per a les professores.

Arran de l’article, Time Is Up va fer una xerrada amb professores i personal de la unitat de l’Avaldo per discutir sobre la possibilitat dels biaixos. A més, es contempla adreçar la problemàtica en el següent Pla d’Igualtat de la universitat. Descobreix l’article aquí. 

#4. Salut (mental) pel 2022 

Júlia Pedra començava l’any reivindicant la importància d’un bon sistema de salut públic que posi el focus en la salut mental. Tot l’any hem sentit en boca de tothom. Tot i que la Júlia ens volia animar a inici d’any amb la Estrategia de Salud Mental 2022-2026 impulsada pel Govern Espanyol, ha millorat l’assistència sanitària a la salut (mental)?

El que era un article d’actualitat al gener del 2022, bé ho podria ser al gener del 2023. Torna a llegir l’article fent un click aquí. 

#5. Mite i tragèdia d’opèra i rap 

En aquest article sobre cultura es reflexionava sobre la proposta del Liceu Under35, que busca apropar l’òpera als joves. L’Amàlia Cillero criticava que, en un intent de fer més atractiu aquest gènere, es perd la seva essència i s’assumeix, des d’una perspectiva paternalista, la incapacitat dels joves per consumir òpera si no és afegint-hi elements que atordeixen l’espectacle inicial, com la presència de DJs, llums o estands de menjar. Fes-li un cop d’ull aqui. 

#6. Maig: La força d’un equip 

L’article del Convidat més llegit de l’any ens el va dur Gerard Querol el maig, el fundador del fenòmen Tindercat. Nascut a través dels espais de Twitter de manera espontània, en tan sols uns mesos arribà a fer una gira presencial.

No va ser poc el hate rebut per tot l’equip acusats de ser cringe, però ja diuen que la unió fa la força i en Gerard ens ho demostra. Recupera l’article en aquest enllaç. 

L’equip de Tindercat. 

#7. Periode de funada 

El mes següent, un altre Convidat reflexionava sobre la tan comentada “cancel·lació” de famosos.  En Marc Lesan assenyala la fòrmula usada per molts per mantenir la seva rellevància; desaparèixer un temps perquè es calmin les aigües.

A quanta gent hem “cancel·lat” aquest 2022 que a l’any que encetem seguiran vivint com si no s’haguessin trobat mai enmig una polèmica? Com diu l’article, els memes duren dos dies, però sembla que el judici col·lectiu encara menys. Recupera l’article de Marc Lesan aquí. 

#8. Noves maneres d’estimar

A l’abril, el mes on celebrem Sant Jordi, Natalia Avellan va escriure sobre el qüestionament de la monogàmia per part dels joves avui en dia i sobre la possibilitat d’estimar més enllà de models de relacions d’exclusivitat sexual i/o afectiva. En aquest sentit, remarcava el paper del mite de l’amor romàntic en la construcció de la cultura monogàmica. Llegeix l’article sencer aquí.

#9. Hi havia talent, faltava voluntat

En aquest article a tres veus, les autores posaven sobre la taula les conquestes més enllà de la gespa per part del futbol femení. Tanmateix, la Carla Cid, l’Aina Cassasas i la Júlia Peñascal denunciaven que els prejudicis masclistes per part dels clubs i de l’afició han dificultat la voluntat per tal d’equiparar les condicions del futbol masculí i el femení, ja que el talent sempre ha estat present. Recupera les paraules de les autores en aquest enllaç. 

#10. Que aprendre sigui un plaer

Des del Campus Mar, Aina Pocurull ens fa arribar una queixa generalitzada per moltes generacions d’estudiants: la manca d’estabilitat horària i, en conseqüència, l’impossibilitat de vida més enllà de la universitat.

Sembla que la UPF ens vulgui només per a ells, impedint que treballem o que tinguem segons quins altres hobbies. Així com al curs 2023-2024 canviarà el calendari traient els exàmens per Sant Joan, potser hauríem de demanar als Reis que també canviïn els horaris. Torna a llegir la peça aquí.


Amb aquests 10 articles volíem oferir-vos un tastet del que ha estat l’any per l’Universitari. Un any ple d’èxits que volem repetir aquest 2023. 

Bon any nou a tothom!

Tu també tens coses a dir? Escriu a la revista

Més d'aquesta edició...

Més enllà dels calaixos

El feminisme ha qüestionat la naturalitat dels rols de gènere, mostrant-ne el caràcter cultural i performatiu. Ara posem en dubte que els camins estiguin escrits...

- Més d'aquesta edició -

Més enllà dels calaixos

El feminisme ha qüestionat la naturalitat dels rols de gènere, mostrant-ne el caràcter cultural i performatiu. Ara...

- Recomanats -

El Show d’Ignatius

Quan llegiu Ignatius, a molts de vosaltres se us despertarà a l’inconscient el soroll, la barroeria i...

PORTADA  •  NOSALTRES  •  ARXIU  •  ESCRIU  •  SEGUEIX-NOS!

© Copyright 2022 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde