febrer 2021 / ENTREVISTA

Entrevista a

@Unidestroyer

A quina universitat estudies i què estudies? Tens por que algun dia la teva identitat surti a la llum i tothom sàpiga qui ets?

Doncs aquí et contestaré que soc ni-ni, perquè ni et diré on ni et diré què estudio. Por no és la paraula perquè realment tampoc passaria res, però sí que penso que potser perdria una miqueta la gràcia. Contestant directament, por no en tinc. 

En quin moment neix la idea de crear un compte d’Instagram burlant-se del món universitari? Com ha evolucionat el compte des dels seus inicis?

Tot això neix el dia de Nadal del 2017 i neix en un tren tornant de Madrid. En aquell moment jo ja tenia una pàgina de memes (una altra diferent) però era bastant més formal, no anava a insultar carreres ni res per l’estil. Aleshores en aquell tren estava amb el meu germà i vam dir que hauríem de crear una pàgina que es burlés i tirés beef a les diverses carreres sense filtre. Al principi ho vaig fer amb el meu germà; en aquell moment ell estava fent una enginyeria i al cap de 5 dies ho va deixar. Diguem que li va fer gràcia la idea durant el viatge de tren però després se’n va cansar. Jo vaig decidir seguir amb la pàgina i aquests 3 anys ho he estat fent jo sol. 

Pel que fa a l’evolució, la pàgina va començar tirant molt beef a totes les carreres i universitats una per una. Després, quan es van acabar les carreres i universitats per criticar vaig començar a fer memes més generals en temes d’estudis i fins i tot alguns que no tenen res a veure amb els estudis. 

Has tingut mai un moment de debilitat en el qual t’has plantejat abandonar el compte?

Abandonar el compte mai m’ho he plantejat en el temps present. No he tingut mai un dia on he pensat: “bua, ho vull deixar”. Com a màxim he arribat a pensar “d’aquí a un any ho deixo”. El que sí que és cert és que en alguns moments que penjo contingut i no acaba d’agradar, aquest feedback negatiu fa que em faci més pal crear més contingut. És com una roda. A l’inrevés també em passa. Quan penjo contingut i a la gent li agrada em motivo i llavors creo més coses. I tot i que de moment no m’hagi plantejat deixar-ho, sé que algun dia acabarà. 

Pel que fa als diners… quant es pot arribar a cobrar gràcies a Instagram? Guanyes diners a través del teu compte?

La persona que més diners guanya per cada publicació pagada a Instagram és el l’actor Dwayne Johnson (conegut com The Rock), que guanya més d’1 milió de dòlars per cada publicació de col·laboració amb marques. Després hi ha la Kendall Jenner, que guanya més de 900.000 dòlars per publicació. És una quantitat de diners desmesurada però no és Instagram qui t’ho paga, és la marca amb la que col·labores. Instagram no és com Youtube; Instagram és simplement una eina. En el meu cas sí que guanyo diners amb la pàgina però només amb les col·laboracions que faig, per crear memes a mi ningú em paga. Però si penjo una col·laboració amb Verse o amb una marca de motos elèctriques ells em paguen per promocionar el seu servei o producte. Si volgués viure únicament del meu compte d’Instagram hauria de dedicar molt més temps a la pàgina i fer moltes més col·laboracions. 

On et veus d’aquí a 10 anys? Quines són les teves ambicions?

Em veig havent treballat ja bastants anys i amb bastanta experiència en algun sector concret. M’agradaria tenir algun projecte, ja que per a mi Unidestroyer ha sigut el primer pas en el món de l’emprenedoria. En els següents 10 anys bàsicament voldria agafar experiència i poder muntar el meu propi negoci. Voldria tirar endavant alguna cosa que no depengui d’altra gent. La mítica de “ser tu propio jefe”? Doncs potser sí que m’agradaria. 

Digue’ns tres virtuts i tres defectes que tinguis.

Em considero una persona creativa, graciosa (no referint-me al meu contingut sinó en persona) i eficient, ja que odio fer les coses d’una manera que no sigui òptima. Pel que fa als defectes: em costa escoltar la gent, soc incapaç de prestar el 100% de la meva atenció en el que m’estan dient. També em costa molt centrar-me en una única cosa; mentre estic fent una cosa me’n passa pel cap una altra i deixo de fer el que estava fent. Em passa també quan faig memes, quan tinc una idea molt bona al cap i de cop em marxa perquè començo a pensar en una altra cosa. I per acabar, a vegades soc poc constant. 

Tens algun personatge públic com a seguidor que t’ha sorprès que s’interessi pel teu contingut? Quin?

Sí que algun cop he vist alguna persona verificada que em seguia i m’ha semblat curiós. Per exemple el Messi (riu). És broma, però per posar algun exemple el Miki Núñez em segueix. 

Tens pensat viure a Andorra en algun moment?

Qui et diu que no estigui vivint a Andorra ara mateix? 

Què n’opines que s’estiguin fent exàmens presencials amb la situació actual? Tu els prefereixes online o presencials?

L’únic motiu que em ve al cap per fer exàmens presencials és que la penya no copiï. Online no es poden avaluar bé els coneixements de la gent bàsicament perquè la penya copia. Si es poden garantir les mesures de seguretat no veig el problema en fer-los presencials. Que fa fred? Doncs t’abrigues. La gent es queixa simplement perquè no poden copiar i posen l’excusa de “ai, és que ens contagiem”. Pel que fa a mi, ara fa molt que no faig un examen presencial, però tampoc et pensis que m’han anat tan bé online. Amb l’excusa que pots copiar no estudies tant i acabes traient una nota mediocre; si fossin presencials segurament estudiaria més i la nota acabaria sent millor. 

Acostumes a copiar als exàmens? En cas afirmatiu: t’han enganxat mai copiant?

Òbviament que copio als exàmens. De fet, de tots els exàmens que he fet a la meva vida crec que no n’hi ha cap on no hagi copiat. Fins i tot a l’examen del carnet de conduir em mirava els altres cotxes per aviam què feien. I no, naturalment mai m’han enganxat copiant. Soc un bon actor. 

Quants estudiants de Turisme creus que es necessiten per aixecar un país?

La població actual de la Terra em sembla que són uns 7,6 bilions de persones… crec que ni així arribaria, no són suficients. 

Alguna proposta per millorar la situació del Barça?

Últimament s’està veient que això del futbol no tira. Crec que haurien d’utilitzar el Camp Nou per fer-hi un pàrquing i que l’equip del Barça es centrés en la petanca. Així segur que tindrien més possibilitats. Una altra opció seria fer-me a mi president del Barça, segurament fitxaria millor que ells. 

Per què tens un odi tan especial cap a la UVic? Tens algun amic que hi estudiï?

L’odi cap a la UVic realment no existeix. La broma ve que el meu germà (precisament al tren que he mencionat a l’inici de l’entrevista) em va dir que la UVic era la pitjor universitat d’Espanya en els rànquings. Així van començar els memes sobre la UVic i al final ja no faig la broma de la UVic perquè tingui un especial odi cap a ella, sinó simplement per fer la broma de la UVic. És la mítica broma. I no tinc cap amic que hi estudiï perquè mai seria amic d’algú que estudiés a la UVic. 

S’estan ofegant en una platja Donald Trump i Santiago Abascal. De quin gust t’agafes el Calippo? No soc molt fan del Calippo. De fet, vaig fer una competició de gelats on el Calippo va fer bastanta pena i hi estic d’acord. És un gelat massa bàsic per Unidestroyer. Així que no m’agafo cap Calippo; segurament agafaria el mòbil per fer fotos.

Aquest 2021 torna un pioner, El Racó de l’Hipòlit. Com ho valores? Quin futur anticipes al món de l’humor en català a Internet?

Crec que el seu retorn suposa una motivació extra per seguir pujant contingut. Penso que és una competència que acaba beneficiant a l’audiència memaire. Sempre ha estat una inspiració per mi, content que hagi decidit tornar i li desitjo molta sort al llepaescrots. Espero que l’humor en català a Internet creixi tan ràpid com ha fet el coronavirus.

Entrevista realitzada per Musta Capdevila
Som la revista dels estudiants amb veu. Segueix-nos a Instagram!

Llegeix més articles...

Rosa Pansida

Quan regalem una flor a algú, sabem que tard o d’hora es pansirà. En el cas de la rosa política de la socialdemocràcia, això no...

Llegir >
L’augment del SMI, a debat

En 5 anys, el Salari Mínim Interprofessional ha augmentat un 47%. El Consell de Ministres ha elevat el SMI a 1.080 € mensuals. És beneficiós...

Llegir >

PORTADA  •  NOSALTRES  •  ARXIU  •  ESCRIU  •  SEGUEIX-NOS!

© Copyright 2021 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde