febrer 2023 / EL CONVIDAT

El jove músic i compositor Cesc Corominas presenta «Mar de Sang»

Un viatge musical inspirat en el drama que viuen els refugiats a tot el món. Fusió de música per a cobla, poesia, interpretació i pintura

Cesc Corominas

Soc Cesc Corominas i Muñoz, un jove compositor i violoncel·lista de 19 anys, estudiant a l’Escola Superior de Música de Catalunya i director, promotor i creador de «Mar de sang».

L’obra és un poema simfònic per a cobla, arpa, percussió i narrador que fusiona diferents disciplines artístiques a partir de la meva música i lideratge amb l’ajut dels poemes d’Assumpta Rodeja i les il·lustracions de Sònia Moret.

“La meva música pretén sacsejar els espectadors a través d’una visió humanista i solidària.”

El resultat és una obra que es capbussa en l’ànima de les persones refugiades. Homes, dones, nens i nenes obligats a deixar la seva terra per salvar-se i buscar una vida millor en països desconeguts on moltes vegades no són ben rebuts. Es tracta d’un projecte cultural que connecta amb el drama, a vegades oblidat, dels nostres dies. La meva música pretén sacsejar els espectadors a través d’una visió humanista i solidària. Aquestes idees agafen força per la passió que tinc envers la cultura i la música del nostre país —la sardana i la cobla— i la seva capacitat per reivindicar, sensibilitzar i fer visibles les causes de les problemàtiques contemporànies, connectant el que és local amb el que té caràcter universal i intemporal.

Per l’enregistrament, dut a terme al llarg de la tercera setmana de novembre, vam poder comptar amb el talent musical de la cobla Principal de la Bisbal —la cobla oficial de la Generalitat de Catalunya, premiada amb la Creu de Sant Jordi l’any 1988 i el Premi nacional de cultura el 2014—, l’arpista Melani Molina, el percussionista Jaume Yelo, i amb Queralt Pedemonte, que va dramatitzar els poemes. La participació d’aquests artistes és sinònim de qualitat. Sota la direcció del mestre Francesc Cassú, van aportar una sonoritat única.

Actualment, es pot aconseguir el disc contactant a través del compte d’instagram @mardesang, enviant un missatge al 687863739 o enviant un correu a projectemardesang@gmail.com. Talment, estic organitzant l’estrena de l’obra en format d’espectacle en el qual es pugui gaudir de les tres disciplines que conflueixen en el projecte: la música, la pintura i la dramatització.

Per acabar, m’agradaria expressar la importància de no tenir por i de fer el que sigui necessari per aconseguir les fites que un té. Crec que per assolir un somni només hi ha un element necessari: la passió. És per això que crec que les passions són molt importants: perquè et donen energia per viure. L’únic que puc dir, és que s’ha de lluitar per trobar-la. Una vegada hi és, només cal seguir-la i deixar-t’hi seduir. El món seria molt diferent si tots ens guiéssim per les nostres passions. Els grans problemes de la humanitat són produïts per gent que no en té, i considero que és responsabilitat dels pares i centres educatius proporcionar les eines necessàries per ajudar als joves i infants a trobar la seva motivació. D’aquesta manera, la gent es guanyaria la vida amb el que els fa feliços i, en conseqüència, el país seria molt més ric i pròsper. Perquè aquell que fa la seva feina apassionat, es converteix en prodigi.

Tu també tens coses a dir? Escriu a la revista

Més d'aquesta edició...

Rosa Pansida

Quan regalem una flor a algú, sabem que tard o d’hora es pansirà. En el cas de la rosa política de la socialdemocràcia, això no...

L’augment del SMI, a debat

En 5 anys, el Salari Mínim Interprofessional ha augmentat un 47%. El Consell de Ministres ha elevat el SMI a 1.080 € mensuals. És beneficiós...

- Més d'aquesta edició -

Rosa Pansida

Quan regalem una flor a algú, sabem que tard o d’hora es pansirà. En el cas de...

- Recomanats -

Entrevista a Violant Cervera

Nascuda a Lleida i llicenciada en Filologia Hispànica, Violant Cervera és l’actual Consellera de Drets Socials des...

PORTADA  •  NOSALTRES  •  ARXIU  •  ESCRIU  •  SEGUEIX-NOS!

© Copyright 2022 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde