setembre 2021 / ENTREVISTA

Entrevista a

Farru

Us preguntareu, qui és en Farru? Ell és l’ànima de la festa i la mascota de la Pompeufarra, una associació universitària que des de 1992 organitza festes i activitats adreçades a tota la comunitat d’estudiants. Algunes d’aquestes activitats inclouen la famosa Esquiada o la festa de Sant Valentí. Els beneficis de totes aquestes activitats es destinen a ajudar al Programa d’Ajuts a l’estudi de la Comunitat UPF.

Acompanya’ns a conèixer aquest personatge i descobreix totes les novetats de la Pompeufarra per aquest nou curs!

Com et trobes, Farru? T’avorreixes ara que no hi ha farres?

Estic una mica trist i avorrit, des de febrer del 2020 que no sé el que és una PompeuFarra. La COVID-19 ens ha afectat a tots d’una manera o una altra; a mi, però, m’ha fet estar descansant esperant que la situació sigui l’òptima per tornar amb més força que mai! Sé de primera mà que tots els Pompeufarrxs estan desitjant que torni per la universitat, i crec que el retorn serà més especial que qualsevol altra aparició anterior.

Què vas fer durant el confinament?

Durant el confinament vaig estar trist, amb impotència per la greu situació que molta gent estava patint i intentant digerir la situació. A poc a poc, a mesura que la situació millorava, començava a tenir més força per a, un cop tot això hagués acabat, tenir la capacitat i les idees per tornar a gaudir amb tots els Pompeufarrxs de tots els esdeveniments que compartim al llarg de cada curs. 

Ron o ginebra?

“Demanar què és millor, si el ron o la ginebra, és com demanar-li a un nen si es millor Messi o Cristiano”

És el gran debat de la Farra al segle XXI. Demanar què és millor, si el ron o la ginebra, és com demanar-li a un nen si es millor Messi o Cristiano, o si prefereix al Papa o la Mama. Es una incògnita que només es pot resoldre bevent ambdós, sempre que no es barregin sota cap circumstància.

Què és Pompeu Farra per als universitaris?

Des dels seus inicis la UPF ha anat acompanyada de la nostra associació, la Pompeufarra. Aquesta, des d’un inici, ja organitzava totes les festes que es feien amb la nostra comunitat universitària. A pesar de tots els seus canvis i millores al llarg dels anys, l’essència de la Pompeufarra sempre ha estat la cohesió de la comunitat universitària de la UPF per a generar un ambient brutal entre estudiants. Jo crec que un cop entres a la universitat no pots entendre la UPF sense pensar en la Pompeufarra, per tot el que aporta dins de la comunitat universitària i en les vides de cadascun dels Pompeufarrxs que gaudeixen al llarg de la seva etapa universitària dels nostres esdeveniments. A més, el rerefons de la Pompeufarra és ajudar a tots els estudiants que per situacions sobrevingudes han de deixar d’estudiar a poder seguir amb els seus estudis, cosa que encara fa més especial per a tots els estudiants de la UPF la nostra associació.

Tots els diners que recaptes els destines al programa d’ajudes a l’estudi de la UPF. Quants n’has recaptat fins ara?

Cada final de curs intentem aportar el màxim que podem, deixant un marge que ens permeti poder preparar la Primera Farra de l’any vinent. Però si, tots els beneficis que obtenim els destinem al fons de la Universitat, que com he comentat anteriorment, ajuda a estudiants amb situacions inesperades i sobrevingudes a seguir estudiant. 

“Durant els últims anys ja hem aportat més de 75.000€, i esperem que en siguin molts més”

Durant els últims anys ja hem aportat més de 75.000€, i esperem que en siguin molts més. L’aportació varia segons les circumstàncies de l’any.

Què ha suposat per Pompeufarra la pandèmia de la covid-19?

Ha suposat un repte. Teníem molt clar que el primer era que la situació de la pandèmia anés a millor i fins que no fos segur, les farres no tornarien. És per això que vam haver de plantejar el curs d’una manera diferent, ja que tot el que portàvem fent fins al moment no ho podíem fer. Vam aprofitar per potenciar els projectes que havíem deixat més aparcats com ara la venda de roba. A més, arran de la Covid, les xarxes socials han estat el nostre motor, i hem intentat crear contingut diferent i entretingut. Vam començar a fer Guies sobre els diferents barris de Barcelona per així fer conèixer la ciutat i potenciar els diferents racons i bars/restaurants de la ciutat. També ens hem posat en contacte amb diferents establiments comercials i hem anat realitzat sortejos al llarg del curs que han tingut molt d’èxit.

Com creus que serà el món de les festes post pandèmic?

Com que tot és tan incert és difícil de saber. El que tinc clar és com m’agradaria que sigués: com abans. Ara últimament les festes que hi ha hagut són amb mascareta, respectant les distàncies de seguretat, en alguns casos també demanaven antígens negatiu… Esperem que dins del possible, siguin el més semblant a abans del Covid. Nosaltres preservarem la salut dels Pompeufarrxs per davant de tot, però òbviament som els primers que volem que la normalitat torni.

Comptes amb col•laboradors com Razzmatazz, Apolo i Pachá. Com ha estat la vostra relació durant la pandèmia?

Durant la pandèmia hem trobat molt a faltar el contacte amb les discoteques. Sempre ens commovia veure fotos a les seves xarxes socials i ens preguntàvem com ho devien estar passant. Hem vist com Apolo va fer algun concert, ens vam il·lusionar quan Razz va fer una publicació que donava a entendre que tornarien aviat i ens vam posar tristos quan vam veure els seus comunicats que ens indiquen que seguiran tancats el següent mes. Al final sabem de primera mà que ells estan patint com ningú ja que el seu sector és dels més afectats per la pandèmia. Els hi donem el màxim suport possible i ens mantenim en contacte amb ells a l’espera de poder portar sorpreses properament. 

Creus que tornaràs a fer l’esquiada de cara a l’any vinent?

Si la situació de la pandèmia ens ho permet, ens encantaria. L’esquiada és un cap de setmana que preparem amb temps i amb molta il·lusió. Un cop allà és molt satisfactori veure que el que portem preparant i treballant durant molt de temps surt tan bé i com la gent ho gaudeix. Al mateix temps són uns dies que ajuden a fer més pinya i cohesionar la comunitat universitària al màxim. Normalment ho fèiem seguit d’una Pompeu Farra, ja que fa molta il·lusió reconèixer gent de l’esquiada a les farres. Són uns dies diferents, es creen molts vincles i amistat i ens enriqueix molt. En definitiva, aquest any 2021 ho vam trobar massa a faltar. 

Creus que tornarem, en algun moment, a fer farres com les del 2019?

Personalment confio en l’efecte de la vacuna i m’agrada pensar que amb més immunitat la Covid es relaxarà i ja no hi haurà més onades. Així que quan la majoria de gent -especialment els joves- tingui la pauta completa de vacunació, podria ser un bon moment. Tot i això estarem pendents de les novetats sanitàries per a poder tornar el més aviat possible, us ho assegurem!

Entrevista realitzada per Martí Rosssell, Abdon Vilà i Marc González

Llegeix més articles...

Entrevista a Josep Maria Raya

Josep Maria Raya, catedràtic de la UPF, del Tecnocampus de Mataró-Maresme. Els seus àmbits d'interès són l'econometria i l'economia aplicada, especialment relacionada a l'habitatge i...

Llegir >
Editorial

Els projectes transformadors han de reciclar-se i reiniciar-se; transformar-se a ells mateixos si no volen morir en silenci. Si no ho fossin, de transformadors, podrien...

Llegir >

PORTADA  •  NOSALTRES  •  ARXIU  •  ESCRIU  •  SEGUEIX-NOS!

© Copyright 2021 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde